Fra mange idéer og ønsker til godt design og smart programmering. Reisen fra oppstart til lansering av nye nettsider er spennende og tidkrevende. De beste resultatene kommer av godt samspill mellom deg og oss – gjennom hele prosessen. Sammen sørger vi for at design og utvikling av nye nettsider setter både deg og din bedrift og deres brukere i fokus.

Hvor starter man?

Det er mye å tenke på når man skal lage nye nettsider. Hvordan skal det se ut? Hva slags innhold og funksjoner skal vi ha med? Bør vi ha en blogg? Kanskje en oversikt over alle ansatte? Hva med en integrasjon mot ERP eller CRM systemet vårt?

Før vi starter har vi en behovsavklaring som setter rammene for tid, funksjoner og design. I større prosjekter skjer dette ofte igjennom et forprosjekt, da løsningen kan være såpass omfattende at det er vanskelig å sette rammene basert på et møte, uten mer innsikt i eventuelle tredjeparter, kundebase, mål, profil og andre ønsker og krav man har til nettsiden.

I alle tilfeller starter vi det hele med en kreativ «kick-off», der vi sammen åpner alle kanaler for kreativitet og inspirasjon og finner en retning for prosjektet. Her skapes tanker om stil, retning, funksjoner og hvordan nettsiden skal oppleves og brukes. Man kan analysere tall og statistikk fra dagens nettsted, og eventuelt gjøre brukerundersøkelser og lage prototyper som brukertestes av personer i din målgruppe – for et mest mulig optimalisert utgangspunkt for design og programmering videre.

Iterativ utvikling

Vi er glad i å lage gode nettsteder, og ofte handler dette om å bekrefte og avkrefte teorier man har om sin egen nettside. Det er bedre å finne ut av ting som ikke fungerer tidlig, enn å lansere stolt og fornøyd for så finne ut at den ikke fungerer som ønsket. Ved å fokusere på det viktigste først, for deretter å legge til «ønskelisten» senere, kan man igjennom tester sikre at det grunnleggende fungerer godt før man går videre. Dette kan skje ved å lansere i flere steg, eller ved å brukerteste underveis i utviklingen.

Design

Alle har en mening om design og det finnes mange typer design. Fra arkitekter til klær og hvordan et blomsterbed skal se ut. Selv innenfor webdesign er det mange grener. Vi har interaksjonsdesignere, grafiske designere og de som tenker på UI, UX og alt i mellom. Felles for dem alle er at de ønsker at nettsidene skal se bra ut, fungere bra og være optimalisert for deg og dine brukere – og ikke minst skal de konvertere. Dette er selve hjerterota i Semway; genererer ikke nettsiden din noen verdi for deg er den jo tross alt verdiløs. Igjennom designprosessen kombinerer vi all kunnskap vi sitter på i huset for det beste resultatet, fra A til Å. Det skal ikke bare se bra ut, det skal også fungere bra!

Programmering

Våre programmerere elsker kode og ivrer etter å gjøre et statisk design levende og interaktivt. Man kan lett dra assosiasjoner til Matrix når man ser en programmerer jobbe, og det er fascinerende å se hvordan tekst og kode forvandles til en liste over dine ansatte, eller muligheten til å kjøpe et produkt i butikken din på nett. Programmering er en komplisert affære som tar mye tid og krever en god plan, både for design og funksjon.

Før en starter programmeringen er det derfor viktig at man er sikre på valgene man har tatt underveis. Å endre på ting etter programmering tar mye tid og komplisere prosjektet unødvendig. I tillegg er det mye å ta hensyn til; det skal fungere på datamaskinen din enten det er Windows, Linux eller Mac; det skal fungere i Microsoft Edge, Google Chrome og i FireFox; det skal fungere på mobilen din og nettbrettet ditt. Dette er tilpasninger en utvikler må ta hensyn til under programmeringen og tilpasse koden for. Man må også tenke på alle unntakene; Hva om teksten blir lengre enn i designet? Eller om det ikke skal være noe bilde der i det hele tatt? Dette er noen av faktorene som gjør det å endre på en liten funksjon mye mer komplisert enn det ser ut i utgangspunktet.

Server og hastighet

I tillegg til alt annet må også nettsiden ligge tilgjengelig der ute på det store internettet. Dette skjer ved at den lastes opp på et webhotell eller en webserver. Her må man se på behovene man har og forventningene om bruk. Har man 50 daglige besøkende eller 50 000? Har man sensitiv informasjon eller annen data som må sikres ekstra? Hvor krevende er nettsiden og operasjonene i bakkant av en funksjon på forsiden? Trenger man et SSL sertifikat?

Alt spiller inn på hvordan man bør sette opp plattformen og optimalisere den så nettsiden oppleves rask og trygg. Dette er et område man kanskje ikke vet eller forstår så mye av, spesielt om man ikke har vært med å utvikle nettsider før. Likevel er det en av de viktigste faktorene for hvordan du opplever nettsiden når den først er ferdig og «live». I kombinasjon med god kode vil en god server fungere som en velsmurt motor for nettsiden, og tilsvarende andre veien. Bilen kan se ut som en Formel-1 bil, men sitter det en liten gressklipper-motor bak panseret vil det ikke gå spesielt fort!

I Semway gjør vi også en analyse av de tekniske behovene for nettsiden og finner riktig type «hosting», så den oppleves rask og trygg for alle som går inn!

Etter at den nye nettsiden er live, er det opp til deg hva du vil gjøre videre. Vi bidrar gjerne med drift, sikkerhet og vedlikehold av nettsiden din. Ta kontakt med en av våre rådgivere i dag!

 

Ønsker du å komme i kontakt med en av våre rådgivere?

Fyll inn ditt telefonnummer eller e-post, så tar vi kontakt!