Publisert

Koronaviruset – tvangstrøyen til digitalisering

Livet i Semway

Semway kontorlokale

Norge og resten av verden står nå midt i en epidemi som skremmer oss alle, og som har påvirket både privatpersoner og bedrifter i mindre og større grad. Vi ønsker å være en bidragsyter til at næringslivet ikke skal oppleve større nedgang enn nødvendig, og tilbyr nå enkle nettsider og kampanjesider for SMB-markedet, helt kostnadsfritt. Med dette tror vi at vi kan være med på å skape nye forretningsområder for bedrifter som i dag ikke utnytter internett optimalt.

Næringslivet i Norge – status quo

Store deler av landet vårt har hjemmekontor og flere kan fortsatt gjennomføre jobben sin hjemmefra, men ikke alle selskaper har den muligheten. Produksjonsselskaper, flyselskaper, restauranter og hoteller er bare noen få av mange bransjer som er avhengig av at ansatte er fysisk tilstede på arbeidsplassen for å kunne opprettholde en sunn drift. Mange av disse står derfor ovenfor store økonomiske konsekvenser og potensielle permitteringer av ansatte.

Store deler av verden står nærmest stille i påvente av hvordan vi skal komme oss igjennom denne krisen sammen. Næringslivet i Norge har allerede merket en negativ effekt på økonomien etter utbruddet av COVID-19.

«Det er vanskelig å si hvor store konsekvensene blir og hvor lenge de vil vare, men vi vet at det høyst sannsynlig blir verre før det blir bedre. Våre tiltak nå er derfor det første bidraget til at vi unngår unødvendige konkurser og oppsigelser. Vi må sikre at vi har jobber å gå til i andre enden av denne krisen.»

– Statsminister Erna Solberg (Kilde)

Hva kan næringslivet gjøre for å bidra?

Det er naturlig å være forsiktig med investeringer man gjør som bedrift i tiden fremover, samt gjøre besparelser der man kan. Det er også viktigere enn noen gang å investere i næringslivet i Norge. Vi må ikke stoppe å kjøpe tjenester av hverandre.

Digitalisering er viktigere enn noen gang før. Koronaviruset fungerer nå som en tvangstrøye for digitalisering. Hvis du er en restaurant, en liten matbutikk på hjørnet eller et treningssenter, må du nå benytte deg av internett for at bedriften skal kunne ha omsetning i en tid hvor de fleste potensielle kundene må holde seg hjemme. Mulighetene er mange; mat fra restaurantene kan pakkes som take away eller bli levert hjem, gruppetreninger kan streames, samtidig som man kan tilby skreddersydd kostholdsprogram, og en liten lokal matbutikk kan levere matvarer hjem på døra til nabolaget.

«Det er nå bedriftene bør benytte tiden til å tenke kreativt og gjøre tiltak som kan forbedre konkurransekraften nå og i fremtiden.»

– Magnus Hauger, daglig leder

Utfordringer skaper muligheter!

Som bedrift bør dere nå benytte tiden på å tenke kreativt og kanskje sette av tid til nettopp det dere ikke rekker å prioritere ellers i en hektisk hverdag; produktutvikling, optimalisere eller utvikle nye nettsider, produsere videomateriale, skrive nytt innhold til bloggen, forberede nye kampanjer, – eller rett og slett satse på nye forretningsområder på grunn av omstendighetene. Hvis vi alle stopper opp driften eller markedsføringen helt, så vil det mest sannsynlig ta veldig mye lenger tid å bygge opp næringslivet igjen etter at denne krisen er over.

Hvordan kan Semway bidra?

Byrået vårt er datadrevet og med spesialkompetanse innen performance marketing, nettsider og webdesign. Vi har digitalisering i ryggmargen. Hver dag hjelper vi våre kunder med å nå sine kunder med målrettet annonsering på internett.  Semway har potensielt sett en veldig viktig rolle i arbeidet som må gjøres av bedrifter i næringslivet i Norge. Det er også veldig viktig for oss at våre ansatte har en jobb å gå til i tiden fremover.

«Vi ønsker å bidra til at næringslivet ikke skal oppleve mer nedgang enn nødvendig.»

– Christer Engh, Salgsleder

Gratis nettside eller kampanjeside

Vi ønsker å gjøre det vi kan for at næringslivet skal kunne prestere best mulig ut ifra omstendighetene. Mange bedrifter innenfor SMB-markedet i Norge har ikke gode nok nettsider for at de skal kunne nå sitt potensiale digitalt. I Semway har vi utviklet en egen nettsideplattform på WordPress CMS, som egner seg godt for små og mellomstore bedrifter, eller som kampanjesider. Vi ønsker å tilby arbeidet med design, utvikling og implementering av innhold på en slik side helt kostnadsfritt. Det eneste som ikke vil være inkludert er drift og sikkerhetsoppdateringer av siden per år.

Sjekk ut Semway Smart Web her.

Har du behov for en ny nettside eller å iverksette en kampanje og trenger en god landingsside, helt gratis? Send oss en epost med informasjon om ditt selskap og dine ambisjoner fremover, så hjelper vi deg gjerne! Vi ønsker å levere dette så lenge vi har kapasitet og mulighet.

«Det er viktig for oss å gjøre tiltak for at våre ansatte får bidratt med nye ideer og kreative løsninger, samt opplever å bli utfordret faglig. Vi har et høyt ønske om at vi kan fortsette å levere til kundene våre og samarbeide om felles prosjekter, selv om vi sitter hjemme hver for oss.»

– Christina Nilsen, Prosjekt- og leveranseleder

Hvorfor gjør vi dette?

Vi ønsker å bidra til at næringslivet ikke skal oppleve mer nedgang enn nødvendig, og tror at vi kan skape nye forretningsområder for bedrifter som i dag ikke utnytter internett optimalt som en viktig markedskanal. Det er også viktig for oss å gjøre tiltak for at våre ansatte har tilstrekkelig med arbeid fremover og at vi kan samarbeide om felles prosjekter, selv om vi alle sitter hver for oss hjemme.

Med utgangspunkt i anbefalinger fra norske myndigheter ved FHI har vi opprettet noen nye retningslinjer internt hos oss, som du kan lese mer om her.