Publisert

Semway satser på unge utviklertalenter

Livet i Semway

Illustrasjonsbilde av utviklere som jobber

Semway jobber for å skape et godt og inspirerende utviklermiljø. Vi er stadig på søken etter utviklere som kan utfordre oss med nye metoder å jobbe på.

 

De siste årene har vi gjennomført et suksessfylt traineeprogram, der vi blant annet rekrutterte utviklere til nettsideavdelingen etter fullførte studier på informatikk. Da vi ikke skulle gjennomføre traineeprogrammet i år, bestemte vi oss for å vise frem Semways satsing på unge talenter på andre måter.

Forelesning for utvikler-spirer på Oslo Met

Høsten 2018 startet en gjeng med utvikler-spirer på det nyopprettede studiet «Anvendt datateknologi» på Oslo Met. Studiet har som mål å gi kunnskap om hvordan du planlegger, utvikler, utformer og evaluerer ulike datasystemer og dataløsninger for mennesker med ulike behov. Vi henvendte oss tidlig til studieansvarlig for å høre om vi kunne bidra med noe kunnskap eller en forelesning inn i studiet. På dette fikk vi positiv tilbakemelding, og fikk mulighet til å sette opp en forelesning med selvvalgt tema.

Sammen med våre utviklere gjennomførte vi en workshop for å kartlegge hva studentene kunne hatt nytte av å få innsikt i mens de fortsatt var på skolebenken. Det ble raskt klart for oss at det er et stort gap mellom studiene og jobben de faktisk sitter med i dag. Det kan oppleves ganske annerledes ute i den virkelige verden, enn på skolebenken. Utviklerne i Semway ønsket derfor å gi studentene et innblikk i arbeidsdagen til en utvikler.

«Jeg tror det er nyttig for alle studenter som ønsker å jobbe med programmering at de får innblikk i arbeidslivet så tidlig som mulig. Da blir det lettere for dem å velge spesialisering og kanskje skjønne hva de burde lære seg utenom studiene for å bli enda mer attraktive når de er ferdig studert».

– Ole Kristian Fjærestad, Front End utvikler i Semway
to av utviklerne fra semway hos Oslo Met

Nettsider med skreddersøm

Ved hjelp av WordPress sin plattform, lager vi i Semway både små og store nettsider for kundene våre. Vi leverer alt på skreddersøm for å sikre at sidene laster raskt, er mulig å bygge videre på, og ikke minst er sikre og solide. Det finnes mange leverandører der ute som leverer nettsider på ferdige themes som fungerer dårlig. Vårt «mission» er å inspirere fremtidige utviklere til å levere skreddersøm de også.

En forelesning basert på virkelige oppgaver

Vi hadde på forhånd laget en kravspesifikasjon som kan gjenspeile en virkelig oppgave du møter på som programmerer. Oppgaven var følgende: «Lag et nyhetsarkiv, der nyhetene skal sorteres etter dato». Hensikten var å vise hva «den første timen» innebærer på et nytt prosjekt, og for å vise hvor og hvordan man starter fra bunnen av med WordPress som utgangspunkt.

Som en del av forelesningen bestemte utviklerne våre seg for å kode på direkten og fortelle om alle valgene de tok underveis. Dette var en ny erfaring for de dyktige utviklerne i Semway, og vi håper studentene sitter igjen med ny lærdom – både om faget, og hva som kreves for å utvikle seg til å bli en god programmerer.

Vi ser etter et utviklertalent

Etter forelesningen på Oslo Met har vi fått mange positive tilbakemeldinger på ansvaret vi tar og engasjementet vi skaper blant studenter. For 2019 ønsker vi å få inn et utviklertalent på deltid. Har du en utvikler i magen og trenger en relevant deltidsjobb ved siden av studiene? Send en åpen søknad til linda@semway.no. Fortell hvilket nivå du ligger på i programmering, hva du ønsker å utvikle deg på i året som kommer og ikke minst hvorfor Semway er stedet du ønsker å gjøre dette.

Derfor har vi det morsomt på jobb