Publisert

Nye videoalgoritmer på Facebook

Faglig påfyll

Illustrasjonsbilde av telefon som tar bilde

Video er uten tvil den mest effektive måten å nå ut til kundene eller publikumet med og det er spådd at innen 2020 vil video stå for 75% av all nettrafikk både på og utenfor Facebook. (Kilde)

Facebook fortsetter derfor å tilpasse algoritmene for å prioritere godt innhold fra gode videoskapere.

Tre prioriteringer

Det er i hovedsak tre prioriteringer som blir gjort i forbindelse med hvilket innhold som får prioritert plass i newsfeeden:

  1. Lojalitet og intensjon: Videoinnhold det søkes etter og som publikum vender tilbake til vil rangere høyere.
  2. Varighet: Videoinnhold som klarer å holde på oppmerksomheten i over 1 minutt vil få større prioritet, spesielt på videoer som er minst 3 minutter lange.
  3. Originalitet: Dette er etter min erfaring det aller viktigste punktet. Egenprodusert innhold blir viktigere enn noen gang, noe jeg også tar som den største selvfølgelighet. Klart originalt innhold skal prioriteres. Publikum vil se ekte, genuine videoer som representerer selskapet eller personene som står som avsendere – ikke stocks og nødløsninger. Kort sagt: uoriginalt innhold og video med lite verdi vil få mindre synlighet.

Oppsummert vil disse endringene belønne de som produserer eget og engasjerende innhold.

Det skal sies at Facebook fortsatt ønsker å hjelpe bedrifter, både store som små så det betyr selvfølgelig ikke slutten om man ikke sitter på mengder av content. Men! Henger man ikke med og stiller med godt videoinnhold, vil kampen om synligheten bli enda hardere og det vil også merkes på rekkevidden i tiden fremover.