Snapchat ble lansert september 2011 og har i rekordfart vokst seg til å bli en av de største sosiale mediene på verdensbasis. I August 2017 kategoriseres Snapchat som det nest største sosiale mediet i Norge.

“Over 2.3 millioner nordmenn har en Snapchat profil.”

– Ipsos MMI, August 2017

Hvorfor Snapchat?

Snapchat er opprinnelig laget for å sende bilder og videoer som man tar der og da, noe som gjør at man viser personlig innblikk i livet sitt fra det øyeblikket man befinner seg i. For bedrifter vil dette si at man kan vise en helt annen side av bedriften sin enn det man gjør på de andre plattformene. De som velger å legge til bedriften din på Snapchat er interessert i å se den morsomme og personlige siden av bedriften.

Det er spesielt de yngre som er ivrige brukere av applikasjonen, noe som er et godt utgangspunkt for bedrifter som ønsker å nå ut til en yngre målgruppe. Det viktigste å tenke på dersom man skal være dedikert på Snapchat, er at det er tidkrevende å jobbe med denne kanalen fordi man trenger å være kreativ og spille på humor.

Vi ser imidlertid en økende trend blant eldre brukere på plattformen. Dette gjør at flere bedrifter bør benytte seg av Snapchat for å nå sitt publikum. Med Snap Ad Manager får man muligheten til å sette opp annonser basert på merkevarebygging, trafikk til nettside, videovisninger og nedlasting av app. Målretting fungerer også i stor grad likt som Facebook, der du kan definere interesser, demografi og legge inn egne kundedata som man kan lage speilpublikum av.

Rekruttering via Snapchat

Semway gjennomførte i våren 2016 en ansettelsesprosess ved bruk av Snapchat som vi kalte «Snapway – Snap your way in». Med Snapchat som medium får søkeren anledning til å vise helt andre sider av seg selv. Som resultat av «Snapway» endte vi opp med seks nye traineer i juni 2016. Du kan lese mer om gjennomføringen av Snapway her.

snapchat_mobil_miljo

(Følg oss på Snapchat! Scan QR-koden i bildet over!) 

Ønsker du å benytte Snapchat for din bedrift? Ta kontakt med oss da vel, vi kan hjelpe deg med rådgivning, workshop og annonsering i Snap Ad Manager.

Trenger du hjelp med å nå frem på sosiale medier?

Vi hjelper deg med alt fra oppretting av profil til hvordan drifte den. Fyll inn ditt telefonnummer eller e-post, så tar vi kontakt!