Publisert

Kreativitet del 1: Kreativitet er for alle!

Veiledning

Kaja Bergerud, Lene Dalheim og Elise Bøe
Vi hører ofte ordet «kreativitet» og tenker kanskje på kunstnere, forfattere og musikere – som om det er en eksklusiv klubb for noen få heldige med en unik gave. Men vi i Semway tror at kreativitet er noe som finnes i oss alle, og vi vil vise deg akkurat hvorfor.
Elisabeth Broch Trondsen Bilde

Elisabeth Broch Trondsen
Senior Designer


Kreativitet for alle

La oss først avvise myten om den eksklusive kreative eliten. Kreativitet er ikke forbeholdt kunstnere og genier – den er langt mer allsidig enn det. Det finnes faktisk i alt vi gjør, fra vitenskap og teknologi, til å løse hverdagslige utfordringer. Så det handler ikke bare om å male mesterverk eller skrive bestselgere. Det kan være hvordan kombinere en SoMe-strategi med en referanse du har, eller det kan være å sammen komme opp med et helt unikt konsept for en kampanje basert på to forskjellige ideer.

Kreativitet handler om å tenke annerledes

Kreativitet handler om å tørre å se ting annerledes, å finne sammenhenger som kanskje andre ikke ser, og å komme med innovative løsninger på problemer. Enkelt og greit dreier det seg om nysgjerrighet, problemløsning og å tenke utenfor boksen. Med denne definisjonen blir det klart at kreativitet ikke er begrenset til noen spesielle mennesker – det er noe som kan utvikles og dyrkes av alle.

«Kreativitet er å ta to eller flere ting som er forskjellige og finne den overraskende sammenhengen.»

– Bill Stainton, executive producer

Ikke la frykten hindre deg

En av de vanligste hindringene vi gjerne støter på når vi skal utforske vår egen kreativitet, er frykten for å feile. Mange av oss er redde for å gjøre feil eller mislykkes når vi prøver noe nytt. Og denne frykten kan være hemmende og hindre oss fra å utforske våre kreative sider. Men husk at feil er en naturlig del av enhver kreativ prosess.

Å frykte feil kan også føre til at vi tviler på våre egne ideer. Vi kan overanalysere og kritisere hver eneste tanke, og til slutt lar vi dem gå tapt. Vi tror at våre ideer kanskje ikke er gode nok eller originale nok, og nettopp dette kan hindre oss fra å tenke fritt og potensielt skape en gnist eller en ny idé hos noen andre.

5 tips for å dyrke din kreativitet

  1. Start en daglig journal der du skriver ned tanker, ideer og observasjoner.
  2. Prøv nye ferdigheter og aktiviteter som interesserer deg, uavhengig av om du er «flink» eller ikke.
  3. Møt nye mennesker og opplev nye ting. Bygg opp et bibliotek av referanser og erfaringer.
  4. Samhandle med folk som er forskjellige fra deg selv. Se hvordan de tenker annerledes eller har ulike referanser.
  5. Gå utenfor komfortsonen din.
Ingrid Risan og Eline Sevheim Enes

Kreativitet kan læres

Husk at kreativitet er noe som kan utvikles og forbedres over tid. Det er ikke begrenset til kunstneriske eller geniale talenter. I Semway bruker vi ulike teknikker og tilnærminger for å hjelpe hverandre med å overvinne kreativitetsbarrierer og oppdage gleden ved å utforske sin kreative side. Dette inkluderer å praktisere åpenhet, akseptere feil, utforske ulike interesser og stole på egen intuisjon.

Hvordan vi dyrker kreativitet i Semway

  • Workshop som drivstoff: Vi tror sterkt på kreativitet som nøkkelen til unike markedsføringsløsninger. Derfor arrangerer vi workshops, både med og uten kunder, der vi deler og utvikler ideer sammen.
  • Mangfold i team: Vi setter sammen team med ulike perspektiver og kvalifikasjoner for å fremme innovasjon.
  • Alle bidrar: Vi oppfordrer aktivt alle våre teammedlemmer til å bidra med kreative tanker og ideer, uansett hva deres rolle er.
  • Kreativitet er vår livsstil: Hos Semway, tror vi at det er gjennom kreativitet at vi oppnår de beste resultatene for våre kunder, og er derfor er en integrert del av vår tilnærming.

Vi hjelper deg med å omfavne din kreativitet

Kreativitet er en iboende gave som alle kan utforske. Det er på tide å avvise ideen om at det er forbeholdt noen få utvalgte. Når du omfavner din egen kreativitet, åpner du døren til en verden av muligheter, nyskapning og personlig vekst. Husk at feil er en naturlig del av reisen, og at du er mer kreativ enn du tror. Så ikke nøl lenger. Neste gang du blir spurt om du er kreativ, gjør deg selv en tjeneste, og ikke nøl med å si «ja!». Kreativitet er en reise som kan føre deg til steder du aldri hadde forestilt deg, og vi i Semway er her for å oppmuntre deg og hjelpe deg på veien. Sammen kan vi skape noe helt unikt.

Nysgjerrig på å vite mer?
Nysgjerrig på å vite mer?