Publisert

Kunsten flytter inn

Livet i Semway

Bilde av Lill-Ann Chepstow-Lusty i garderoben til Semway

Vi har dekorert kontorlokalene våre med spennende kunst og verk levert av «Kunst på Arbeidsplassen». Besøker du oss i Rosenkrantz’ gate, får du se flotte verk hentet fra Per Olav Torgnesskar, Ole John Aandal og Lill-Ann Chepstow-Lusty sine serier.

 

Nye kontorlokaler manglet kunst på veggene

Etter at vi flyttet inn i nyoppussede kontorlokaler i august, var det bare kunsten som manglet. Ved valg av verkene som skulle pryde kontorlokalene våre, ønsket vi å gå for noe helt spesielt. Noe som ville bli en samtaleåpner på kontoret og blant kundene våre, men som også ville skape engasjement for tolkning og diskusjon. Vi ønsket å få inn kunst som var dekorerende og tok seg godt ut på kontorveggene, men som samtidig var betydningsfullt. Humor er en fremtredende fellesnevner for de tre fotografene som nå pryder arbeidsplassen vår med kunsten sin.

Fotografiet Disneyfile family, Disneyworld, Florida av Lill-Ann Chepstow-Lusty fra 1997
Lill-Ann Chepstow-Lusty (f. 1960): Disneyfile family, Disneyworld, Florida, 1997

Per Olav Torgnesskar fanger intetsigende og uinteressante steder i bygde-Norge

Temaene og utgangspunktene for mange av Per Olav Torgnesskar sine verk baserer seg på intetsigende steder og uinteressante bilder fra bygde-Norge. I bildeseriene sine tar han i bruk steder og fellesrom der vi alle må bevege oss, men ingenting spesielt har skjedd eller skal skje. Torgnesskar søker det demokratiske og offentlige rom der alt er likeverdig. På kontorveggene våre har vi fått inn tre verk fra 1995 med fotografier fra en bilvei, men uten tittel, fra en bensinstasjon, også uten tittel, og et kontor fra serien «Kontor 96».

Texaco bensinstasjon fra 90-tallet på bygde-Norge
Per Olav Torgnesskar (f. 1966): Uten tittel 1995

Ole John Aandal opptrer som en beskytter for kjente profiler

Fra Ole John Aandal sin serie «Samaritanen» fra 1994, har vi fått hengt opp fem flotte verk. I verkene i denne serien, har Aandal hentet råmaterial fra kjente fotograferte situasjoner fra populærkultur og presse. Ved å manipulere seg selv inn på de kjente fotografiene, opptrer han som en beskytter for hovedpersonene i hvert fotografi.

Et foto i ramme hengt på veggen.
Ole John Aandal (f. 1060): Fra serien «Samaritan» – Woody Allen, 1994

Mange kjenner kanskje til det kjente bildet av Tonya Harding fra Lillehammer-OL i 1994, flere fotografier av Michael Jackson med maske for å skjule ansiktet sitt for offentligheten, Prinsessen Märtha Louise med hest, og mange fotografier av Woody Allen med pågående fotografer. I hvert av fotografiene ser vi at Aandal er tilstede som en beskytter for hver av de kjente profilene.

Et foto i ramme hengt på veggen.
Ole John Aandal (f. 1960): Fra serien «Samaritanen» –Hagefest, 1994

Lill-Ann Chepstow-Lusty gir et kritisk-humoristisk blikk på turisme

Verkene til Lill-Ann Chepstow-Lusty baserer seg på kjønnstematikk og sosiale fenomen. Spesielt utsatte grupper i samfunnet. Hun er opptatt av det kulturelt sære og avvikende, noe som kommer godt frem i de fem verkene vi har fått henge på kontorveggene våre. «Transvestite twins» fra 1996, «Ingrid in Israel» fra 1966, «Disneyfile family, Disneyworld, Florida» fra 1997, «Bulgarian woman smoking» fra 1995, og «Disneyworld, Florida» fra 1997.

Et foto i ramme hengt på veggen.
Lill-Ann Chepstow-Lusty (f. 1960): Transvestite twins, 1996.

Leie av variert kunst til arbeidsplassen

Kunst på Arbeidsplassen var behjelpelig med å få inn akkurat den kunsten vi ønsket i kontorlokalene våre. De er en organisasjon som leier ut kunst av variasjon og høy kvalitet til både offentlige- og private arbeidsplasser over hele landet. Med en samling på over 6000 kunstverk hentet fra 700 norske, nordiske og internasjonale kunstnere, sørger Kunst på Arbeidsplassen for at arbeidsplasser over hele landet kan bli utsmykket med flott kunst.

 

Fortsatt nysgjerrig? Her finner du mer