Publisert

Viktigheten av SSL-sikkerhetssertifikat

Livet i Semway

Illustrasjonsbilde for viktigheten av SSL-sertifikat

Sikkerhet er et tema som er høyt prioritert hos Google. I august måned kom verdens største søkemotor med en nyhet om at alle nettsider uten sikkerhetssertifikat (https://) som besøkes via Google Chrome, vil få et varsel om at nettstedet er usikkert dersom brukeren legger inn en eller en annen form for tekst.

Fordeler med SSL og HTTPS

  • Google har tidligere annonsert at nettsider med HTTPS har en innvirkning i Googles organiske søkeresultat. Dette gjelder også i dag.
  • Sikkerheten mellom bruker og nettsted forsterkes, ved at informasjonen som blir lagt inn ikke blir misbrukt.
  • HTTPS sider gir økt tillit til brukerne.
  • Økte konverteringer. Forestill deg kunder som besøker din nettbutikk og skal utføre et kjøp. Brukere får deretter beskjed om at siden er usikker, da vil fluktfrekvensen øke og et potensielt kjøp vil da forsvinne.
  • Undersøkelser viser at 40% av alle nettsider som rangerer på førstesiden i Google har HTTPS. Dette vil bare øke i nærmeste fremtid.          
  • Nettsider med HTTPS laster raskere sammenlignet med HTTP.

Hvordan skaffer jeg et SSL-sertifikat?

Implementering av et SSL sertifikat kan gjøres via din nettsideleverandør eller ved hjelp av Semway og det vil ta ca. 2-3 uker før det implementeres på nettsidene.

Ønsker du økte konverteringer, raskere lastetid og forbedrede søkeordsrangeringer, kan et HTTPS-sertifikat gi din nettside et lite boost for å oppnå dette.

Tenk sikkerhet først og la Semway hjelpe deg på veien, kontakt oss gjerne for mer informasjon.