Vår viktigste ressurs er menneskene som jobber her og vi tror at vår suksess bygger på en mentalitet om at unge og kreative hoder trenger en inspirerende arbeidsplass for å lykkes. Da vi i fjor rekrutterte 5 trainees til en fast stilling, gikk mentalitet fremfor erfaring – faget kan vi lære bort, men innstilling og villigheten til å lære må du ha fra du kommer inn døren.

Miniportretter

Vi har satt oss ned sammen med de aktuelle ansatte for å høre hvordan veien fra trainee til en fullverdig ansatt har vært.

Den andre vi har valgt å ta en prat med er Line Bakke (24). Hun gjennomførte i fjor sin Bachelor i markedsføring ved Høyskolen Kristiania og jobber nå som Koordinator innen Betalt annonsering.

 

Hva gjorde at du ville søke på traineeprogrammet?

Jeg oppdaget traineeprogrammet når Semway hadde stand på Høyskolen Kristiania. Mitt første inntrykk var at dette var en kreativ og nytenkende bedrift – her ville jeg jobbe!

Jeg valgte å sende inn en Snap, samt levere søknaden min på standen i tilfelle. På standen stod det unge og kule folk som hadde kommet på et spennende stunt i forhold til rekruttering via SnapChat. Jeg ble nysgjerrig på hva som skulle til for å faktisk få en jobb med mennesker som var både kreativt og nytt.

Hva gikk traineeprogrammet ut på?

Traineeprogrammet gikk ut på at vi skulle jobbe som en fullverdig Semway ansatt i juni måned. Alle fikk utdelt hver sin mentor som ga oss god opplæring og oppfølging. Vi jobbet både på egenhånd og sammen med andre. Hver uke fikk vi utdelt et case som vi traineene skulle løse sammen. Vi presenterte caset og fikk tilbakemelding på hva som var bra og hva vi kunne gjøre bedre til neste gang. Dette var en fin måte å utvikle seg på samtidig som det var gøy å jobbe i team med de andre traineene.

Vi hadde oppfølgingssamtaler gjennom hele perioden hvor vi snakket om trivsel, utviklingsmuligheter og generell tilbakemelding på arbeidet vi gjorde.

Line Bakke
Vi ble tatt med på kundemøter, interne møter og andre morsomme aktiviteter utenfor kontoret. En følte virkelig en tilhørighet fra dag én. - Line Bakke / Koordinator Betalt annonsering

Vi ble tatt med på kundemøter, interne møter og andre morsomme aktiviteter utenfor kontoret. En følte virkelig en tilhørighet fra dag én.

Line Bakke

Koordinator Betalt annonsering

Hva var den største utfordringen du fikk i traineeperioden?

For min del ble den største utfordringen gjennom traineeperioden og presentere de ulike kundecasene for de andre. Den siste uken av perioden måtte vi også stå foran alle å fortelle hvorfor de skulle ansette akkurat oss. Det var ganske grusomt der og da, men jeg ser i ettertid at jeg lærte utrolig mye av det. I dag er jeg mye tryggere på å holde presentasjoner enn hva jeg var da jeg begynte.

Hva var dine tanker da traineeprogrammet var over?

Etter at traineeprogrammet var over var jeg mange erfaringer rikere, og jeg hadde lært utrolig mye på kort tid. Jeg hadde møtt så mange kule mennesker og jeg ville ikke at det skulle være over. Heldigvis var det ikke det – jeg fikk fast jobb!

I dag jobber jeg med betalt annonsering. Jeg jobber hovedsakelig med Google Adwords, hvor jeg setter opp annonsering for mange ulike bedrifter.

Jobben i Semway er både spennende og utfordrende. Jeg lærer noe nytt hele tiden, samtidig som jeg blir flinkere og tryggere på meg selv for hver dag. I tillegg er miljøet i Semway helt unikt. Selv om vi er veldig forskjellig, kommer alle godt overens og vi har det alltid morsomt på jobb.

Hva er Semway sine styrker som bedrift ut mot studenter?

Semway kan tilby et ungt og dynamisk miljø som hele tiden er åpne for nye hoder.

Studenter som sitter på de nyeste trendene og forskningene er gull verdt for Semway. Det er et stort fokus på trivsel og utvikling, og nye mennesker blir alltid tatt godt imot.

Jeg vil råde andre studenter til å følge med på trender innenfor bransjen. Vær åpen om tanker og ideer, ingen ideer er dumme. Vær frempå og ta litt plass, hvis ikke blir du ikke lagt merke til.

Hva kreves det av en student for å komme inn i Semway?

Det kreves at du står på og viser at du er interessert. Del dine kunnskaper, jobb hardt og vær deg selv. I tillegg må du klare å sette deg inn i mange forskjellige problemstillinger fra ulike kunder. Du må kunne samarbeide med andre og komme overens med ulike type mennesker.

Tørr å ta kontakt og vis hva du kan – det finnes ingen skumle mennesker i Semway.

 

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.