Den siste tiden har Google lansert flere nye funksjoner og oppdateringer i Google My Business. Nå kan du blant annet administrere bedriftsoppføringen direkte i søkeresultatet, svare på spørsmål stilt av brukerne, og poste innhold direkte i bedriftsoppføringen. Dette innlegget tar deg gjennom disse nye funksjonene, og viser deg fordelene.

Vi har også skrevet et innlegg om viktigheten av å ha en optimalisert bedriftsoppføring i Google!

Rediger bedriftsoppføringen direkte i søkeresultatet

Google ønsker at bedrifter skal være mer proaktive med å oppdatere og utnytte sine bedriftsoppføringer. Oppdaterer bedriften eksempelvis åpningstidene sine i ferier og høytider, er dette en vinn-vinn situasjon både for Google og bedriften selv. Derfor slipper du nå å forlate Google Søk for å administrere bedriftsoppføringen.

I juli 2017 testet Google et dashbord for Google My Business hvor bedrifter kunne redigere sine oppføringer direkte i søkeresultatet. I begynnelsen av september 2017 rullet denne oppdateringen ut. Det eneste du trenger å gjøre, er å være innlogget med den kontoen som har eierskap til oppføringen. Deretter kan du bare søke etter bedriften din i Google Søk, og en meny hvor du kan optimalisere oppføringen din skal da bli synlig over søkeresultatene. Oppdateringen er tilgjengelig både på desktop og mobil.

Google My Business - endringer direkte i søkeresultatet for Semway

Dette kan du gjøre direkte i søkeresultatet:

 • Legge til eller korrigere bedriftsinformasjon.
 • Oppdatere åpningstider i eksempelvis høytider og ferier.
 • Få oversikt over kundeanmeldelser.
 • Poste innlegg for å engasjere brukerne.
 • Dele bilder slik at bedriften din skiller seg ut.
 • Få oversikt over hvor mange visninger oppføringen har fått.
 • Vite når brukere legger til bilder av bedriften din på Google.

Del innlegg direkte i Google Søk og Google Maps

I følge Google benytter 82% av brukerne søkemotorene for å finne lokal informasjon. Funksjonen Google Post (Google har ikke gitt funksjonen et offisielt navn) lar deg publisere innhold direkte i Google Søk og Google Maps. Dette er en enkel måte for din bedrift å tiltrekke nye kunder, bygge relasjoner og vise frem det unike ved bedriften. Allerede i januar 2016 kom denne oppdateringen, men kun til amerikanske presidentkandidater. Deretter ble funksjonen rullet ut til flere og flere brukere. I juni 2017 rullet den fullstendig ut, og alle små bedrifter kan nå benytte seg av denne funksjonen.

Som du kan se markert i utklippet nedenfor, kan man publisere flere poster. De vil da komme opp som en «karusell». Innleggene vil kun være synlig i søkeresultatet i 1 uke. Legger man posten opp som et arrangement, er denne synlig så lenge arrangementet pågår.

Google Post for Semway Norge AS

Fordelene Google Post kan gi din bedrift:

 • Dele spesialtilbud eller kampanjer som oppfordrer nye og eksisterende kunder til å utnytte tilbudene.
 • Fremheve hendelser og informere kunder om kommende arrangementer.
 • Vise frem produkter eller tjenester.
 • Gi kundene ett klikk for å reservere eller kjøpe et produkt eller tjeneste.
 • Mulighet for å enkelt melde seg på nyhetsbrev.

Her kan du se hvordan Google Post ser ut på en mobil: 

Svar direkte på spørsmål fra brukerne i bedriftsoppføringen

Det kan være vanskelig for brukerne å finne riktig eller oppdatert informasjon om lokale bedrifter. Google har derfor nå rullet ut en ny funksjon i bedriftsoppføringen, kalt «Spørsmål og svar». Denne oppdateringen lar brukeren stille spørsmål direkte i bedriftsoppføringen, men kun via en mobiltelefon.

Alle brukere med en Google-konto kan stille spørsmål til bedriften, hvor bedriften og andre brukere kan svare direkte i tråden. Bedriften kan administrere denne funksjonen ved å blant annet legge til ofte stilte spørsmål i oppføringen, svare på spørsmål fra brukerne via mobil, fremheve de beste responsene og få et varsel når et spørsmål er stilt.

Spørsmål og Svar i Google My Business

 

Ta kontakt med oss i Semway om du ønsker hjelp med din bedriftsoppføring!

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.