Vår viktigste ressurs er menneskene som jobber her og vi tror at vår suksess bygger på en mentalitet om at unge og kreative hoder trenger en inspirerende arbeidsplass for å lykkes. Da vi i fjor rekrutterte 5 trainees til en fast stilling, gikk mentalitet fremfor erfaring – faget kan vi lære bort, men innstilling og villigheten til å lære må du ha fra du kommer inn døren.

Miniportretter

Vi har satt oss ned sammen med de aktuelle ansatte for å høre hvordan veien fra trainee til en fullverdig ansatt har vært.

Den tredje vi har valgt å ta en prat med er Jarand Bjerkhaug (23). Han gjennomførte i fjor sin Bachelor i Informatikk ved Høyskolen i Østfold og jobber nå som Front End Utvikler.

 

Hvordan oppdaget du traineeprogrammet til Semway?

Jeg tok kontakt med Semway på LinkedIn Jobs i forbindelse med en annen stilling de utlyste. Semway så et så stort potensiale i meg at jeg ble headhuntet rett inn i traineeprogrammet hvor de åpnet for en ekstra plass bare for meg. En unik mulighet som jeg skjønner i ettertid var avgjørende for at jeg skulle få en jobb i Semway. Jeg var på langt nær kvalifisert til det jeg søkte på, men etter 6 måneder hardt arbeid og et intenst opplæringsprogram så har jeg faktisk klart å få den stillingen nå. 

Hva var ditt første inntrykk?

Jeg leste bloggen til Semway før jeg søkte, og leste spesielt innlegget “Derfor har vi det morsomt på jobb” som er skrevet av Daglig leder, Magnus Hauger. Jeg fikk litt sånn «Google Vibes» av det hele, og det virket som et fantastisk sted å jobbe i forhold til det unge og kreative miljøet. Jeg kunne ikke bare la en sånn sjanse forsvinne. 

Jeg fikk inntrykk av at dette var en utrolig profesjonell gjeng, og selvom det er en pent kledd gjeng, har de ikke nesa i sky. Jeg fikk god kontakt både med mentorer, traineene og de andre kollegaene raskt. Etter traineeperioden satt jeg rett og slett igjen med mange nye venner.

Jarand Bjerkhaug
Hver dag er en fest på jobb. Det sosiale miljøet er helt unikt. - Jarand Bjerkhaug / Front End Utvikler

Hver dag er en fest på jobb. Det sosiale miljøet er helt unikt.

Jarand Bjerkhaug

Front End Utvikler

Hvordan var det å være trainee?

Det morsomste med å være trainee var å få teste ut alt det jeg hadde brukt tre år på lære på skolen. Jeg fant fort ut at skole og den virkelige verden ikke samsvarer helt. Den største forskjellen er kanskje tidsaspektet. Det jeg hadde 3 måneder til å fullføre på skolen, fikk jeg nå 3 dager på meg til å ferdigstille. Det kunne i begynnelsen virke som umulig, men med et lite press og god hjelp fra de rundt så gav det en enorm mestringsfølelse når det faktisk gikk.

Hvordan var din mentor for deg?

Mentoren min og jeg fikk veldig god kjemi fra første stund. Det er ingen hemmelighet at vi kodere har mye felles interesser og kan prate i timesvis om løsninger og nyheter i bransjen. Ole gav meg akkurat det jeg trengte for å bli en bedre utvikler. Han satt av masse tid til å gjøre meg god – en helt unik mulighet å få sitte så tett på «de beste» i bransjen.

Det å ha en mentor som er litt ekstra nær og som hjelper deg å bryte isen, tror jeg var avgjørende for min suksess i traineeperioden. Det gjorde at jeg åpnet meg litt ekstra, fikk vist hva jeg er god for og ikke minst hadde noen å spørre når jeg stod fast.

Da vi gikk ut døra den siste dagen, var den eneste tanken jeg hadde i hodet at her vil jeg komme tilbake i august. I dag jobber jeg med drift og utvikling av nettsider på WordPress plattform. Uten utdanningen min ville jeg manglet en grunnmuren innen forståelse for koding, så jeg er veldig glad jeg valgte retningen informatikk, men også glad for at jeg havnet på et sted som Semway hvor jeg hadde mulighet til å kombinere denne forståelsen med å faktisk skape noe.

Hvorfor Semway?

Semway satser på unge talenter, og selvom bedriften så vidt har folk over 30, finnes det enorme mengder kunnskap innenfor de fire veggene her på Skullerud. Kunnskapen tilsier at alle som jobber her har en ekstrem kompetanse og brenner for å tilegne seg ny kunnskap hver eneste dag. I tillegg er lederne «unge til sinns» og legger til rette for et kreativt, ungt og nytenkende miljø. Det blir rett og slett det beste av to verdener.

Ditt beste tips til en student som leser dette?

Stå på, og får man det ikke til selv, vær villig til å spørre om hjelp. Ta på deg buksene med det gode humøret, og kos deg, men jobb hardt.

Selvom det kan virke skummelt å hoppe rett inn i en jobb etter studiene, ta sjansen.  Du kommer til å ha det gøy!

 

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.