Vår viktigste ressurs er menneskene som jobber her og vi tror at vår suksess bygger på en mentalitet om at unge og kreative hoder trenger en inspirerende arbeidsplass for å lykkes. Da vi i fjor rekrutterte 5 trainees til en fast stilling, gikk mentalitet fremfor erfaring – faget kan vi lære bort, men innstilling og villigheten til å lære må du ha fra du kommer inn døren.

Miniportretter

Vi har satt oss ned sammen med de aktuelle ansatte for å høre hvordan veien fra trainee til en fullverdig ansatt har vært.

Først ut er Sindre Skarstein Fossmo (24) som i 2017 fullfører sin Bachelor i kreativ markedskommunikasjon ved Høyskolen Kristiania. Det siste året har han jobbet deltid som kreativ koordinator i Semway ved siden av et intensivt tredje studieår.

 

Hva var ditt første inntrykk av Semway?

Mitt første inntrykk av Semway var at de virket som en kreativ og spennende bedrift, som samarbeidet med mange store og interessante kunder. Semway leverte de tjenestene som jeg hadde et ønske om å jobbe med etter endt utdanning.

I fjor gjennomførte Semway sin søknadsprosess gjennom Snapchat, noe jeg synes var nytenkende og spennende. Det var så unikt og enkelt i forhold til alle de andre bedriftene som var på stand under Karriereuka ved Høyskolen Kristiania. Det gjorde meg mer gira på at det var akkurat på en slik arbeidsplass jeg ville jobbe.

Hva var det morsomste med å være trainee?

Det må være at du får relevant praksis innenfor fagfeltet du har studert. Fra starten følte jeg meg som en viktig del av teamet, siden arbeidsoppgavene jeg fikk jobbe med hadde betydning for både Semway og kundene. I tillegg består Semway i dag av 30 ekstremt inkluderende og dyktige mennesker som jeg er glad jeg har blitt kjent med.

Vi fikk også mange utfordringer og den største var å holde foredrag foran alle de ansatte, om hvorfor akkurat jeg skulle få jobb i Semway. Det gikk jo heldigvis veldig bra! For å lykkes i Semway handler det ikke om at man skal klare alt med én gang, men hvordan man håndterer utfordringer og det å være sulten nok til å ville få det til.

Sindre S. Fossmo
Jeg fikk en fantastisk mentor under traineeperioden. Det var betryggende å ha en person og forholde seg til når man var usikker. - Sindre S. Fossmo / Kreativ koordinator

Jeg fikk en fantastisk mentor under traineeperioden. Det var betryggende å ha en person og forholde seg til når man var usikker.

Sindre S. Fossmo

Kreativ koordinator

Hva tenkte du da traineeperioden var over?

Jeg gikk inn i traineeperioden med et ønske om å få relevant arbeidserfaring og et håp om deltidsjobb. Etter traineeprogrammet var over hadde jeg veldig lyst å fortsette og jobbe her. Uansett hvordan sluttresultatet ble hadde traineeperioden gitt meg relevant arbeidserfaring og et godt grunnlag for å søke andre jobber i fremtiden.

I mitt tilfelle var traineeprogrammet veldig relevant for studiene. Jeg tar en bachelor i kreativ markedskommunikasjon, som inneholder emner som markedsføring, tekstforfatting, prosjektledelse og kommunikasjonsfag. I Semway benytter jeg alle disse fagfeltene hver dag.

Hva synes du om jobben din i Semway?

Jeg trives utrolig godt her. Arbeidsoppgavene  er utfordrende og varierte siden vi jobber med så mange ulike bedrifter og kunder. Jeg lærer noe nytt hver dag. I tillegg er arbeidsmiljøet i Semway helt unikt. Vi gjennomfører blant annet fellestrening med PT annenhver onsdag og flere andre sosiale aktiviteter som middager, sykkelturer, lønningspils, improteater og hyttetur til Trysil. De ansatte i Semway har blitt gode venner i tillegg til å være fantastiske kollegaer.

Semway er den perfekte arbeidsplassen for studenter. Semway er veldig fleksible, som vil si at jeg har fått styre min arbeidstid etter undervisningen på skolen. I eksamensperioder har jeg hatt mulighet til å jobbe mindre, og i andre perioder har jeg hatt mulighet til å jobbe mer. I tillegg får man testet teorien i praksis, noe som også har økt prestasjonen og fagforståelsen min på skolen. Semway passer perfekt for deg som ikke har forelesninger hver dag, ettersom arbeidstiden er på dagtid.

Har du noe råd til studenter som leser dette?

For å lykkes innen digital markedsføring vil jeg anbefale at du holder deg oppdatert på trender og nyheter i bransjen. Bransjen er alltid i endring, med oppdateringer og nye tjenester så og si hver dag. Vi vil alltid være først ute med å informere kunden om nye, spennende funksjoner og muligheter som kan øke deres synlighet på internett.

Følg gjerne bedrifter og personer som er gode på markedsføring i deres Some-kanaler. Det er også en fordel om du har erfaring innen WordPress, Photoshop, Google Analytics, Facebook Business Manager eller andre relevante programmer.

Gjør deg synlig, vær sulten, gi av deg selv og grip sjansen! Ser du oss på stand, eller kommer over vår søknadsprosess på LinkedIn, anbefaler jeg deg å ta kontakt med oss. ”Du bommer på alle skudd du ikke tar!” – Wayne Gretzky.

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.