I oktober 2010 ble bildetjenesten Instagram lansert. På kort tid er denne bildetjenesten blitt et av verdens mest populære sosiale nettverk på mobil, og har i dag over 500 millioner aktive brukere i måneden på verdensbasis.

De siste årene har antall brukere på Instagram i Norge økt kraftig. Det er over 1,9 millioner nordmenn som har registrerte kontoer, og tallene sier at hele 98% av disse er aktive daglig. Instagram har også lansert en web-versjon, men i følge de selv skal de først og fremst være et mobilt nettverk.

Hvordan bruke Instagram for din bedrift?

I 2012 kjøpte Facebook bildedelingstjenesten Instagram. Dette åpnet for enda større muligheter innen annonsering. Vi kan nå bruke Facebook sine data og tilpasse Instagram-annonser med samme målrettingsmuligheter.

instagram_mobil

 

I tillegg til annonsering er det mye spennende man som bedrift kan bruke Instagram til: Vise frem nye produkter, informere om tilbud, promotere arrangementer, konkurranser, koble alt innhold opp mot Facebook, og gi følgere ett innblikk i bedriftens hverdag.

I 2016 begynte Instagram å rulle ut oppdateringer som skapte mye blest i media og blant brukerne. Algoritmene ble endret og postene ble ikke lenger vist kronologisk etter tidspunkt slik som tidligere. Som mange spådde endte det med at Instagram nå har lansert en egen versjon av business tools hvor man kan opprette annonser, promotere poster og få samme innsikt i publikummet sitt slik som på Facebook.

Det er også mulig å annonsere via Instagram Stories. Tjenesten er en utvidelse av bildedelingstjenesten der man har muligheten til å dele korte historier på maks 15 sekunder hver. Bildene eller filmene forsvinner etter 24 timer. Instagram Stories passerte 250 millioner daglige brukere i august 2017 som gjør det både spennende og mer relevant enn noensinne å bruke.

Interessert i hvordan bedriften din kan bruke Instagram som en markedsføringskanal? Ta kontakt med oss da vel!

Trenger du hjelp med å nå frem på sosiale medier?

Vi hjelper deg med alt fra oppretting av profil til hvordan drifte den. Fyll inn ditt telefonnummer eller e-post, så tar vi kontakt!