I juni gjennomfører vi vår største satsing på unge talenter noensinne. Gjennom en fire ukers periode lar vi seks ivrige studenter utfordre oss. Nå er vi halvveis og det er på tide å spørre oss selv hva de har lært av oss. Eller enda viktigere – hva har vi lært av dem?

Det hele startet med en idé om å gjøre noe annet på Høyskolen Kristiania sin karriereuke. Vi byttet ut den tradisjonelle CV postkassen med en selfiewall på standen. Budskapet var enkelt – send oss en snap hvor du presenterer deg selv. Veien fra 153 snaps til et fullverdig traineeprogram kan du lese om her.

Alt startet med en snap!

Sabah startet først som freelance for Semway og leverte banner-ads til Google. Da han leste om traineeprogrammet var det ikke tvil, han måtte opprette en konto på SnapChat kun for dette.

«Se for deg en jobb der du får muligheten til å jobbe med det du virkelig er god på, utvikle deg i den retningen du ønsker, med en perfekt mentor for deg, omringet av en herlig gjeng – ja, det er Semway for meg!»

Sabah, trainee design

Går ”all-in”

Når vi kjører et traineeprogram gjør vi det skikkelig. De utvalgte har fått sin egen pult, pc, adgangskort, mentor og grundig opplæring. De jobber side om side med de ansatte og får også delta i kundemøter. Elisabeth deltok på fjorårets traineeprogram og fikk fast ansettelse som Interaksjonsdesigner etter det. Nå er hun selv mentor og tar utfordringen på strak arm.

«Det aller beste ved å være mentor er å kunne lære bort det man elsker å jobbe med. Det er så fint å få muligheten til å motivere og hjelpe en som brenner for det samme!»

Elisabeth, Webdesigner & mentor

En god miks av talenter

De utvalgte er plukket ut fra tre ulike skoler innen markedsføring, design og teknologi. Bakgrunnen, erfaringen og personlighetene er svært forskjellig, men felles for alle er at de har en brennende interesse for digital markedsføring og er sultne etter å lære mer. Sindre har akkurat fullført sitt andre år på Bachelor innen Kreativ markedskommunikasjon på Høyskolen Kristiania. Han håper på en deltidsstilling i Semway til høsten.

«Jeg har fått ansvar og tillit fra første dag, og blir stadig utfordret på nye og spennende måter. Som trainee har jeg fått større selvtillit rundt kunnskapen jeg besitter og mange nye venner.»

Sindre, Trainee Nettsider

semway_3057

Varme i trøya

Det er ingen tvil om at traineene tar ansvar og leverer på arbeidsoppgavene de har fått tildelt. Både mentorene og øvrige ansatte er imponert over hvor kort tid det har tatt for dem å komme inn i vårt tankesett som byrå og leverandør. Kaja jobber som rådgiver og er helt avhengig av nye impulser som hun kan bringe inn i kundemøter.

«Å få seks nye traineer er sunt for arbeidsmiljøet. Vi er et ungt og dynamisk miljø som er avhengig av nye ideer, tanker og erfaringer.»

Kaja, Rådgiver

Christel studerer Interaksjonsdesign ved UiO og har allerede fått lov til å gjennomføre en brukertest som hjelper rådgiverne med innsikt i kundens utfordringer.

«Jeg foretrekker et arbeidsmiljø med høyt tempo og stadig nye utfordringer noe det absolutt ikke er mangel på her.»

Christel, Trainee Interaksjonsdesign

Test-evaluer-optimaliser

Hele Semway er bygget på prinsippet hvor en tester først, evaluerer etter resultat og optimaliserer før en setter i gang noe mer. Det gjelder både for våre kunder og interne prosesser. Alle seks er foreløpig kun engasjert for en måned og det er de klar over. Det skal litt til å få en fast plass foran en pc-skjerm her.

Daglig leder, Magnus Hauger, har vært med i alle ansettelsesprosessene fra oppstarten og er fortsatt like involvert i valget av her enkelt medarbeider for oss.

«Hver ansatt i Semway er håndplukket med tanke på personlighet og faglig dyktighet. Når vi nå skal vurdere traineene vektes personlighet minst like mye. Målet er å opprettholde den unike blandingen av profesjonalitet og gode venner som gjør Semway til den beste arbeidsplassen jeg vet om.»

Magnus, Daglig leder

5 minutes of fame

Det er enda to uker igjen av perioden og traineene har fortsatt muligheten til å imponere. På sommerens siste mandagsmøte får de 5 minutter hver til å overbevise alle ansatte om at de er en god match. For å ivareta et like godt arbeidsmiljø videre får hver ansatt en egen stemme så de kan bestemme hvem som får bli våre nye Semway’ ere fra høsten av!

semway_snapway_blogg

Så da er det bare å ønske gjengen lykke til med de siste to ukene og håpe de fortsetter å levere like bra!

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.