Vår viktigste ressurs er menneskene som jobber her. Vår suksess bygger på en mentalitet om at unge og kreative hoder trenger en inspirerende arbeidsplass for å lykkes, og siden oppstarten har vi hatt fokus på å tilrettelegge for det.

Når vi rekrutterer nye mennesker går personlighet foran erfaring. Bransjen utvikler seg i et raskt tempo og det krever en sulten mentalitet for å henge med. Gjennom 6 år har vi opparbeidet en solid kompetanse og har bygget opp en spennende arbeidsplass med høy faglig kompetanse.  Det kan vi overføre til de nyansatte. Det vi ikke kan lære bort er mentaliteten som kreves, det må du ha i deg før du går inn døren vår.

En personlighet er vanskelig å skille ut i en haug med polerte søknader. Alle skriver det samme og studiene er nesten umulig å skille mellom. Vi trenger et bedre grunnlag. Vi vil se hva du virkelig er laget av for å kunne vurdere deg skikkelig.

Alt du trenger er å sende oss en Snap!

Noen av de beste ansettelsene vi har gjort har vært gjennom sosiale medier. Vi har brukt både Twitter og LinkedIN for å finne personer som skiller seg ut i mengden. Når vi nå har muligheten til å henvende oss til en stor gruppe relevante studenter, har vi valgt å teste ut Snapchat. Det gir oss en unik mulighet til å se hvordan en presenterer seg visuelt under tidspress.

I forbindelse med Karriereuka på Høyskolen Kristiania utfordrer vi derfor alle studenter innen markedsføring til å presentere seg via Snapchat. Send oss en eller flere «snaps»  hvor du forteller om deg selv, hva som motiverer deg og ikke minst hvorfor du vil begynne å jobbe hos oss.

Alle snaps som er innsendt innen 14.mars er med i søknadsprosessen. De heldige utvalgte får mulighet til både en lønnet sommerjobb i juni og potensielt en fast ansettelse fra høsten.

Det første en må gjøre er å følge SEMWAY på SNAPCHAT. I vår Snap-story i perioden legger Semway også opp filmer fra vår arbeidshverdag,  så du har mange gode grunner til å ville bli en Semway’er.

Intervju – traineeprogram – ansettelse!

Alle innkommende snaps vil bli filmet og vurdert av en utvalgt gruppe i Semway. De aktuelle kandidatene blir tatt inn til et intervju som igjen kan føre til traineeprogram og fast ansettelse.

Det eksklusive traineeprogrammet med utvalgte studenter skal gjennomføres i juni. Tidspunktet er med tanke på at de fleste studenter avslutter studiene i mai og ønsker å tjene opp litt penger før de tar sommerferie. Hva er vel ikke bedre enn å delta på et lønnet traineeprogram som gir deg både arbeidserfaring og muligens fast jobb fra august?

Traineeprogrammet er fleksibelt. Du velger selv hvor mye du vil jobbe i  juni og vi skreddersyr opplegget for deg.

Alle deltagere får utdelt hver sin mentor i Semway basert på interesse og kompetanse. Vi lar de lære av de beste vi har innen sitt fagfelt. På den måten skal en føle deg som en av de ansatte med relevante og inspirerende arbeidsoppgaver.

Traineprogammet avsluttes med en presentasjon for alle ansatte med et case fra hva de har lært og et siste innsalg med hvorfor de vil jobbe videre hos oss. Vi lar de ansatte bestemme hvem de skal jobbe med.

Passer dette for meg?

Traineeprogrammet passer for alle som ønsker å jobbe med en eller flere av våre tjenester – salg, rådgivning, prosjektledelse, interaksjonsdesign, programmering, sosiale medier og performance.

Muligheten er åpen for alle studenter innen markedsføring, salg og digital kommunikasjon som er interessert i heltid eller deltidsstilling fra høsten av – vi trenger begge deler.

Så enkelt kan det gjøres

  1. Bli venn med Semway på Snapchat
  2. Send en eller flere Snaps til oss med hvorfor vi skal velge deg innen 13.mars kl 24.00.
  3. Vent på en snap fra Semway om du har fått mulighet til å presentere deg ytterligere
  4. Kom på intervju i våre freshe lokaler
  5. Få tilbud om lønnet traineestilling i juni
  6. Gjennomfør traineeperioden hele juni
  7. Begynn å jobbe deltid/heltid hos oss fra høsten.

Søknadsprosessen avsluttes den 13.mars kl 24.00. Er du student på Høyskolen Kristiania er det en fordel om en av snappene er fra standen vår på karriereuka torsdag 10.mars. Er du student på andre høyskoler eller nyutdannet, sender du snaps fra der du ønsker innen tidsfristen går ut.

Du står fritt til å sende så mange snaps du vil fra nå til 13.mars. Tenk helhetlig og kreativt er tipset fra de ansatte som skal velge ut.

Har du spørsmål om rekrutteringsprosessen? Ta kontakt med oss på Semwaystanden torsdag 10. mars på Karriereuka, eller send en mail til Ida Thue Stokstad på ida@semway.no.

 

snapway_fb

 

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.