Å gjennomføre et godt og skreddersydd traineeprogram rett før sommeren er ekstremsport. Juni er en hektisk måned hvor flere store prosjekter avsluttes og sommerkampanjer settes opp. Denne våren kjøpte vi i tillegg opp Børresen & Co.

Vi kunne tatt et friår fra traineeprogrammet da vi planla våren i mars måned – og hvorfor gjorde vi egentlig ikke det? Det er alltid fristende å nedprioritere prosjekter med langsiktige resultater når det stormer som verst. I dette tilfelle var ledergruppen enstemmig – dette måtte vi prioritere og det skulle bli like bra som de foregående årene. Vi har alle et sterkt ønske om at Semway skal være en foretrukken arbeidsplass for de beste studentene, og det kommer ikke av seg selv.

Helomvending fra fjoråret

I fjor hadde vi fokus på å rekruttere til vår leveranseavdeling – og vi ble blåst av banen. Med en trainee per fagfelt så vi tidlig at de representerte noe unikt, sammen turte de å utfordre oss på rutiner, effektivitet og muligheter. Les mer om da traineene tok over skipet i 2016.

Når vi tar inn trainees er vi opptatt av å skape trygge nok rammer til at de tør å si det de mener. Ser de enklere eller mer effektive måter å gjøre noe på, så har vi allerede tjent inn kost for gjennomføring av programmet.

I år peilet vi oss en helt annen vei. Vi bestemte oss for å finne talenter innen salg og rådgivning som ennå ikke er ferdig med studiene. Blant våre 83 søkere fant vi gull. Vi fant Rebekka og vi fant Geir – de går samme studium, Markedsføring og salgsledelse på Høyskolen Kristiania, men der stopper likheten.

En arbeidsplass å være stolt av

Geir Nordheim Helstad (21) er født og oppvokst på Lørenskog, bare 15 minutter unna våre lokaler på Skullerud. Han er opptatt av bedriftsutvikling og synes tall og analyser som grunnlag for markedsstrategier er spennende.

Han har fått rådgiver Kaja Bergerud som mentor. Kaja har allerede blitt en viktig støtte og motivator i traineeprogrammet.

Geir startet jakten etter sommerjobb litt sent. Da han fikk øynene opp for Semway, hadde søknadsfristen akkurat gått ut. Det satte ingen stopper for ham. En åpen søknad i forbindelse med en annen utlysning var det som trengtes for å få oppmerksomhet. En speed date og et intervju senere, så var papirene signert og sommeren reddet.

-Jeg tror det var avgjørende at jeg viste fleksibilitet og guts i utvelgelsesprosessen. Jeg stilte opp på kort varsel, leste meg godt opp og viste et brennende ønske om utvikling. I tillegg tok jeg på meg blazer og skjorte for å utstråle profesjonalitet og kvalitet, forteller han.

Inntrykket hans så langt er at Semway er et veldig profesjonelt og seriøst firma. En arbeidsplass han virkelig kan være stolt av og håper å kunne representere på fast basis i fremtiden.

Jeg har mye å lære av mentoren min. Hun er både en dyktig veileder, i faget og som selger. Kaja har gitt meg de verktøyene jeg trenger for å lykkes disse ukene.
– Geir N. Helstad, Trainee.

De siste ukene som er igjen av programmet ser Geir frem til å delta på enda flere kundemøter og selv få prøve å booke avtaler med nye bedrifter. Den store drømmen er å kunne jobbe med en egen portefølje som han kan følge tett med planer og råd rundt kampanjer og strategier. Men før det eventuelt blir aktuelt, må han overbevise de andre ansatte på det siste morgenmøtet før sommeren. Her vil han få 10 minutter til disposisjon for å selge inn noe helt annet enn Semway sine tjenester – han skal selge inn seg selv.

Legger saksen på hylla

Rebekka Sonrier (28) har tatt en helomvending fra sitt opprinnelige yrke som frisør. Nå har hun lagt saksen på hylla og satser alt på en utdannelse innen markedsføring og salg. Hun vil fortsatt jobbe med kundekontakt, men søker en mer dynamisk og variert arbeidshverdag, med mulighet for å utvikle seg hver dag.

Hennes mentor er partner og rådgiver Monica Sandorf, en god match som får Rebekka til å strekke seg litt lenger. Den siste uken har hun fått tatt del i mentorens arbeidshverdag med kundemøter og forberedelsene som legges ned i forkant.

Rebekka forteller at hun trives i en så ”flat” organisasjon som Semway er. Alle blir hørt og tatt seriøst, slik at de får et eierskap til det de skal gjennomføre. I tillegg er det lagt opp en ordentlig god struktur på kommunikasjonen. Det er mange bedrifter som kan spare mye tid på et så ryddig system som dette.

– Læringskurven er bratt og jeg vil lære litt om alt, slik at jeg kan forklare det enkelt til eksisterende og potensielle kunder. Jeg ønsker en forståelse for hvordan alt henger sammen, slik at jeg kan bli trygg i rollen og kan forklare det enkelt videre, forteller Rebekka.

Videre gleder hun seg til å komme tilbake på skolebenken fra høsten med et helt nytt sett knagger å henge pensum på. Målet er å skrive en Bacheloroppgave med en problemstilling relatert til det hun har jobbet med i Semway. – Det er vel ingen tvil om at det blir en oppgave med fokus på digital markedsføring, forteller hun til slutt og ler.  

Jeg får være med på reelle caser og arbeidsoppgaver som rådgiverne jobber med i det daglige. Programmet er skreddersydd til oss og vi lærer noe nytt hver eneste dag. Ikke noe kaffekoking og dødtid her med andre ord
– Rebekka Sonrier, Trainee

Hardt arbeid vil lønne seg

Når Semway i slutten av juni skal legge planer for høsten, vil begge traineene være oppe for diskusjon og evaluering. En ting er å bevise at de jobber hardt og er sultne etter å lære, men en annen ting er å finne ut om behovet som ligger i avdelingen er en god match med deres kvaliteter. Det er krevende å følge opp nye ansatte og deltider spesielt, da de ofte blir litt ”utenfor” den daglige og litt mer muntlige kommunikasjonsflyten. Derfor er det ekstra viktig at vi vurderer behov, kapasitet og person opp mot hverandre. Vi gir kun tilbud om jobb der vi har muligheten til å gi relevante arbeidsoppgaver, rom for vekst og utvikling og ikke minst tett oppfølging.

Begge traineene er enig om at en deltidsjobb i Semway fra høsten hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse. Programmet gir ingen lovnader, men mentorene legger ikke skjul på at det kan være plass til en eller begge om de presterer godt. Så da er det bare å levere og vise engasjement – hardt arbeid lønner seg alltid.

Fra venstre: Kaja Bergerud (Mentor), Geir Helstad (Trainee), Rebekka Sonrier (Trainee) og Monica Sandorf (Mentor).

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.