Denne uken gjennomførte vi for første gang «Developers week». Alle våre programmerere, designere og prosjektledere var samlet til en 3 dagers faglig samling med diskusjoner rundt høyaktuelle temaer innen webutvikling.

Hvorfor nå?

Semway har hatt en sunn og positiv utvikling siden oppstarten, og de siste 2 årene har vi lagt ned mye ressurser i å bygge opp et solid leveranseteam. Med så mange dyktige mennesker på leveranseavdelingen, så vi behovet for å gjennomføre en samling der vi kunne fokusere på faglig utvikling og gjøre hverandre bedre. Vi ryddet derfor plass i kalenderen til 3 hele dager med intern utvikling for å bli bedre for Semway og for våre kunder. 

Hva vil det gi det våre kunder?

Leveranseprosessen rundt en nettside er vanligvis den største utfordringen når en bedrift kjøper nye nettsider. Vi i Semway er opptatt av at det blir en god prosess fra oppstartsmøte til nettsiden er lansert, både internt for oss og for våre kunder. Developers week er en av mange prosesser vi gjennomfører for å opprettholde og optimalisere en god flyt.

«Alle kan bli overbevist når de ser flotte nettsider et byrå har levert, men svært få kunder tenker over hvordan det vil være å jobbe med byrået frem til lansering. Der skal vi være best» forteller Magnus Hauger, Daglig leder.

Hva fikk vi ut av det?

Det er en kjent sak at en programmerer og designer har litt ulike tankesett. Bare det å bli enige om en felles arbeidsmetode kan være utfordrende. Når man i tillegg skal forholde seg til kunden, prosjektleder og rådgiver kan ting bli komplisert dersom man ikke har klar ansvarsfordeling.

Det viktigste med denne uken var i all enkelhet å bli bedre kjent med hverandre og hverandres kompetanse. Tre hele dager med diskusjoner og avklaringer har gitt et unikt utgangspunkt for videre samarbeid.

«Jeg hadde tenkt at dette kom til å bli bra, men det ble enda bedre. Jeg synes det var interessant å få innblikk i salgsprosessen og kundens tankesett, i tillegg til faglig påfyll og interessante diskusjoner rundt design og programmering.» sier Simen Eira, Webutvikler.

Nå er premissene lagt med en forventning om bedre kommunikasjon og lavere terskel for samarbeid. Nå gjenstår det bare å gjennomføre tiltakene og innføre standardene vi har satt for «The Sem-way». Vi går en spennende tid i møte.

 

 

 

Meld deg opp til vår blogg

Så sender vi deg oppdateringer hver gang vi legger ut nye innlegg.